5 tipp az egészségesebb munkakörnyezethez!

Teremts egészségesebb és boldogabb munkakörnyezetet magadnak és munkavállalóidnak!

Nem tudod hogyan kezdj neki? Az alábbi 5 tipp segíthet ebben!

A irodánk általában a második otthonunk. Ébrentöltött időnk nagy részét munkahelyünkön töltjük. Tízből négy főállásban dolgozó ember több, mint 50 órát dolgozik egy héten. Ebből adódóan érthető, hogy szeretnénk, ha munkahelyünk minél komfortosabb és otthonosabb lenne.

Egy kellemes munkakörnyezet több, mint csak a komfortszintünk kielégítése. Kutatások bizonyítják, hogy szignifikánsan jobban teljesítünk egy egészséges munkakörnyezetben. Ez természetesen kiterjed mindennapjainkra is, így tudatosabbak leszünk egészségünket tekintve, és egy sokkal kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életet élehetünk munkahelyükön és azon kívül is. 

A következő 5 pontból megtudhatod, hogyan építs egy boldogabb, egészségesebb környezetet magadnak és munkavállalóidnak egyaránt: 

1 – Teremts természetes, zöldebb környezetet!

Ez egyszerűbb mint gondolnád – kezdhetitek azzal, hogy beszereztek pár növényt az irodába mindenki asztalára, vagy a közösségi terekbe. Mégjobb, ha ki tudtok alakítani egy teret a szabadban, ahova kiülhettek szünetekben. Ezekkel az egyszerű trükkökkel közelebb kerülhettek a természethez. Felmérések szerint, a munkavállalók 76%-a sokkal energikusabbnak, és 78%-uk sokkal boldogabbnak érezte magát, miután implementálták ezeket az egyszerű változásokat az irodájukba.

2 – Keresd meg a természetes fényeket! 

Ha hiszed, ha nem, a világítás nagyon fontos szerepet játszik a produktivitásban és a jóllétben munkahelyünkön – főként azoknak, akik monitor előtt töltik munkaidejük nagy részét. A természetes fények és a napfény az irodában 18%-os javulást eredményezhet teljesítményünkben. Próbáljátok úgy berendezni a teret, hogy minél több természetes fényt kapjanak az asztalok, kerüljétek a zavaró fényeket, ellenőrizzétek, hogy mindenkinek elegendő fény jut-e az asztalára.

3 – Figyelj az egészséges táplálkozásra! 

Nem újdonság, hogy az egészséges táplálkozás mennyi előnnyel járhat. Azonban, ha munka közben egészséges ételeket eszünk, akár 45%-os növekedést eredményezhet teljesítményünkben. Biztosítsunk munkavállalóinknak egészséges ebédopciókat és snackeket (például magokat, friss gyümölcsöket és zöldségeket) a nap folyamán, hogy jobb döntéseket hozhassanak a táplálkozásukat illetően. 

4 – Törekedj a mentális egyensúlyra!

A munkahelyi wellnessbe a mentális egészség is beletartozik. Az olyan tevékenységek, mint a jóga, a masszázs, a pár perces pihenők, segítik a munkavállalókat a stressz csökkentésében, amely szintén jobb teljesítményt eredményezhet munkájuk során. Cégünk, a The WorkLife Company segít hogyan építsd be ezeket a wellness programokat cégedbe, annak érdekében, hogy munkavállalóid teljesítménye javuljon, miközben energiaszintük is növekszik. 

5 – Találj időt a fizikai mozgásra! 

A mozgás nem csak a testünkre, de az elménkre is jó hatással van. Ha a hét során megtaláljátok az időt a mozgásra, javulhat teljesítmény és wellbeing érzet. Ha ezt a mozgást az irodában teszitek, kollégákkal együtt, az a közösségépítésre is jó hatással lehet. 

Cégünk egyszerűbbé teszi a fitnesstermi szolgáltatásokat is. Applikációnkon keresztül a munkavállalók gyorsan és egyszerűen jelentkezhetnek be csoportos órákra, amikhez oktatókat is biztosítunk az irodában. 

Ha az alábbi 5 pontot beépíted céged életébe, garantáltan növelheted saját és munkavállalóid teljesítményét és komfortérzetét! Nem tudod hogyan kezdj neki? Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!

Leave a Comment

munkahelyi konfliktusdimension