Az irodai masszázs 10 előnye

Szögezzük le az elején – bár ez a tévhit már meginogni látszik a köztudatban – a masszázs nemcsak a kellemes kikapcsolódásról és az átmeneti ellazulásról szóló wellness szolgáltatás.

Egyre több munkáltató ismeri fel, hogy az ülőmunka hosszú távon rendkívül káros a dolgozók egészségére – csendes gyilkossá válhat, hogyha nem fordítunk kellő figyelmet hatásainak kiküszöbölésére, megelőzésére. Ennek szerves része lehet a munkaidőben történő masszázs, amit speciálisan kialakított széken, ruházat levétele nélkül végeznek masszőreink egy erre a célra foglalt tárgyalóban. Így könnyedén kiszakadhatsz a rohanásból és amilyen gyorsan érkeztél, olyan hamar vissza is térhetsz feladataidhoz.

Vegyük sorra!

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen kézzel fogható előnyökkel jár rendszeresen részt venni a masszázson, a következő 10 pont neked szól:

1.Csökkenti a stresszt, szorongást és fáradtságot, ami az irodai munka fizikai, lelki és szellemi megterhelése mellett nemcsak hasznos, hanem szükséges is.

2. Enyhíti a fejfájást, migrént. Tudtad, hogy a fejfájás leggyakoribb oka a stressz okozta izommerevség – de előidézheti a rossz testtartás is? A masszázs helyreállítja a véráramlást az izomfeszültség oldásával és ennek következtében akár teljesen megszüntetheti a fájdalmat.  

3. Mérsékli a hát- és lábfájdalmat, javítja a testtartást.

4. Az irodai masszőr nemcsak a hátra helyezi a hangsúlyt – a számítógép előtt végzett munka hosszú órái során a nyak, váll, kar és csukló egyaránt megterhelés alatt áll, így különösen jóleső érzés, ha a masszőr kilazítja ezeket a fájdalmas pontokat.

5. Oldja az izomgörcsöket.

6. Csökkenti a vérnyomást, megnyugtatja az idegrendszert, erősíti az immunrendszert és stimulálja a nyirokrendszert.

7. Élénkíti a vérkeringést és egyenletesebbé teszi a légzést.

8. Mivel javul a vérkeringés, a szellemi felfrissülést is elősegíti – egy kellemes masszázs után könnyebb a fókuszált munkavégzés.

9. Hasznosnak bizonyul emésztési zavarok és a stresszel kapcsolatos álmatlanság esetén is.

10. Enyhíti az RSI (Repetitive Strain Injury, más néven az ismétlődő terhelések okozta sérülés) tüneteit. A tüneteket a gyakran ismételt, monoton mozdulatok okozzák. Az éveken át tartó megerőltetés, az izomfeszülés és túlzott terhelés kezelés és megelőzés nélkül krónikus betegséghez vezethet.

Összességében a munkahelyi masszázs segít, hogy igénybevevői egészségesebb és energikusabb életet élhessenek, de ami talán még ennél is fontosabb lehet a munkáltató számára, hogy a dolgozók a gondoskodás egy formájaként tekintenek arra a gesztusra, hogy megvan a lehetőségük munkaidőben 15-30 perc minőségi lazításra. Ha Te is kedvet kaptál hozzá és nálatok még nincsen rendszeres masszázs, vedd fel velünk a kapcsolatot. 😊

Szeretnéd a Te irodádban is élvezni az irodai masszázs nyújtotta előnyöket? Keress minket bátran!

Leave a Comment