Nincs hely? Nem probléma! – Hogyan találj helyet egy munkahelyi wellbeing élménynek?

Hogyan is alakíts ki olyan tereket, amik bátorítják a dolgozóidat, hogy lépjenek ki a mindennapi darálóból? Amik megfelelő méretűek, kényelmesek és segítik a programok megvalósulását.

Megfelelő helyszín…? Mégis honnan?

A helyek korlátozottak, az irodaházat nem igazán lehet újraépítettni… viszont ez nem jelenti azt, hogy nincsenek meg azok a terek, amik segíthetnek egy izgalmas (vagy éppen megnyugtató) programot tető alá vinni. Minden munkahely más és más – ezért Te tudod megállapítani, milyen program hova illene a legjobban. Mi csak egy kis puskát raktunk össze, hogy az egyes wellbeing élményekhez milyen termek, terek illeszkedhetnek.

Élmény: irodai masszázs, meditáció

Ehhez érdemes egy nyugodt, csendes helyet választani, ami lehetőleg távol esik a mozgalmas helyektől. A masszázsnak és a meditációnak az a célja, hogy segítsenek kicsit kikapcsolni, ellazulni és feltöltődni. Ehhez el kell távolodni a munkától, olyan termet kell választani, ami távol esik a hétköznapi zajoktól. A WorkLife masszőrei gyakran megnyugtató zenéről is gondoskodnak, fontos hogy másokat se zavarjon a munkában.

Jó lehet: egy tárgyaló, vagy üres, használaton kívüli szoba; egy félreeső, csendes sarok; ha van esetleg egy elszigeteltebb közösségi szoba

Élmény: előadások, workshopok

Az előadások nagyobb számú érdeklődőt érintenek, ezért fontos, hogy megfelelő előadó teremben legyen megtartva. Ha nincs erre kijelölt auditórium, akkor azt kell szem előtt tartani, hogy hány ember fér el, milyen kényelmesen (vagy épp kényelmetlenül), jól hallható-e mindenhonnan az előadó, vagy látható-e a projektor.

Jó lehet: céges előadó, vagy auditórium; közösségi terek (például közös étkező vagy pihenő terem)

Élmény: irodai napközi

A kicsiknek különböző játékokat, kézműves foglalkozásokat és más izgalmas programokat hozunk el: ehhez szükség van olyan szobára vagy tárgyalóra, ami távolabb esik a mindennapi munka színterétől; megfelelő biztonságú (nincsenek itt-ott kilógó kábelek, könnyen elérhető értékes berendezések, vagy éles szélű, nagyobb bútorok). Amikor jó az idő és van igény rá, külső helyszíneket is meglátogathatunk, mint az állatkert, vagy egy közeli játszótér.

Jó lehet: egy kényelmes tárgyaló, workshop terem, vagy show room

Élmény: Torna, fitness, jóga

Mozdítsd meg a dolgozóidat! Néha meglepően kevés hely is elég ahhoz, hogy megfelelően átmozgassuk az elgémberedett tagjainkat. Irodai tornát akár a gépünk előtt ülve is tudunk végezni, a WorkLife Appon vannak videók, amik végig vezetik a dolgozókat egy-egy tornán, irodai jóga gyakorlatokon.

Érdemes azonban időnként ellépni a géptől, hiszen ez nem csak fizikailag, de mentálisan is feltölt. Ehhez nagyobb üres térre van szükség, ahol a felszerelés és a mozgás is kényelmesen megfér. Amikor szép idő van, akkor érdemes kimozdulni a szabadba is.

Jó lehet: vállalati edzőterem; átalakított raktárhelyiség; közeli park; nyitott tetőtér

A Ti irodátokba mi férne el…? 🙂

Legyen szó egy mindent átmozgató tornáról, vagy egy irodai napköziről, meg fogsz lepődni mennyi megfelelő hely van már most is Nálatok! Ha nem is jut eszedbe egy sem, kérdezz körbe a munkatársak között. Biztos van néhány szemfüles kolléga, aki tud tippeket adni…

Ha meg van a helyszín, már csak a szolgáltató hiányzik, keressetek minket bátran!

Leave a Comment

munkahelyi-tervezésegészséges munkaállomás