Digitális nevelés

Image link
Tartalom

Hány órát nézhet mesét a gyermekem? Adhatok neki telefont, ha nagyon sír? Mennyit játszhat online videójátékkal? Engedhetem-e egyáltalán, hogy videójátékokkal játsszon? Hogyan védjük meg őket az online zaklatástól? Tényleg árt a TikTok? Hogyan fordíthatjuk előnyükre a digitális világot?

Az előadásban megvitatjuk a kütyüzéshez kapcsolódó legfontosabb kérdéseket, de szóba kerülnek még a „digitális autizmus”, az internet- és videójáték-függőség, a cyberbullying és a közösségi média kevésbé vidám oldalainak kérdései is.

A gamer-pszichológus előadóval beszélgetünk arról is, hogyan lehet egészséges és boldog a gyermeked a mobiltelefon és az internet korában, illetve, hogy miként befolyásolják a telefonok és az egyéb digitális eszközök általában véve a gyerekek mentális egészségét, fejlődését és társas kapcsolatait, mind rövid, mind hosszú távon. Ami a legfontosabb: megmutatjuk, hogyan lehet ezeket a technológiákat olyan módon használni, hogy azok erősítsék a gyerekek digitális képességeit, kritikai gondolkodását és online biztonságát.